Tuesday, February 27, 2007

Dazed and confused

Vinyl på stua, vinyl på loftet og i kjelleren. Hvor har det blitt av Zeppelin platene? Jeg er sikker på jeg hadde dem i går! Har jeg solgt de en helg det var for lenge til lønningsdagen, og så fortrengt det? Var egentlig Led Zeppelin så bra da, eller var de bare et bluesripoff band, som etter hvert tok av med flere og flere halser på gitarene? Må vi ha disse hårete gutta i hus? Akkurat det siste spørsmålet er i grunnen ikke så interessant, for Platekompaniet selger for tiden de fire første (og beste?) utgivelsene fra 1969-1971 til under 60-lappen.
Gitarsoloer og skrikevokal er artig, men for et bra trommeband de var! Og hvem synger på fjerdeplata, om ikke nydelige Sandy Denny? Den inneholder også, totalt ihjelspilte, ”Stairways to heaven”. Den er nesten i samme liga som ”Blowin’ in the wind”(ingen gatesangere som drar den, får så mye som en tier av meg). I Mike Myers rockekomedie ”Wayne’s world” fra 1992 er det en scene hvor hovedpersonen prøver en gitar i en gitarbutikk, og blir stoppet med henvisning til skiltet: ”No Stairways to heaven!”

8 comments:

Anonymous said...

Takk for platekompanitips. Jo, de var bra - energi, lyd, riff. Stairway to heaven er utspilt. Men hvilken låt er det Sandy Danny synger med på? Hør en gang til på "Battle of evermore".
"I hear the horses' thunder
Down in the valley below,
I'm waiting for the angels of Avalon,
Waiting for the eastern glow."
Storveis.
Wikipedia har til og med en liten artikkel om låten: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Battle_of_Evermore
H

Svenn said...

Sandy synger på omtalte "Battle"

Anonymous said...

I know.
H

Mark von Spark said...

Tips til neste quiz: John Bonham brukte 14x26" basstromme (ekstrapoeng hvis man bruker "dollar" istedenfor "basstromme" svaret; i Bergen, vel å merke)! Er det fett eller?

(Jeg bruker 20"...)

Svenn said...

Håh håh, nå smeller det i denne bloggen! Se etter egen trommepost om ikke alt for lenge. Don't "bang the drums like monkeys do!"

Anonymous said...

"Don't bang the drums" - er ikke det en rimelig pompøs Waterboys-låt?
H

Svenn said...

Akkurat passe pompøs!

Svenn said...

Helt fra Jæren kom en mail med teksten til "I hate Led Zeppelin" av punkebandet Screeching weasel (vi står ikke inne for denne, NB!):
Robert Plant is a slimy fuck
John Bonham man, he really sucked
Those greedy fuckers, those phoney shits
They made their money off idiots
I hate Led Zeppelin [x2]
12 dollar concerts were all the rage
They bought cocaine for Jimmy Page
"Stairway to Heaven" makes me see red
Bonzo's buried, only three more left
I hate Led Zeppelin [x2]