Friday, December 29, 2006

James Brown

Så er enda en av de store borte. Verdens mest samplete artist, James Brown, døde i jula. Denne bloggeren er ikke noen stor James Brown ekspert (eller fan), men det er ingen tvil, han var en kraftfull soulsanger i sin ungdom!
Sangen ”Please,Please,Please” burde alene sikret han plass i historien. Det med stilarter går litt i ball her, det blir fort noen dasher gospel, r & b og senere funk.
Frode Grytten skriver alltid glødende om musikk, les hans hyllest til J.B. i Bergens Tidende, og se artikkel i Wikipedia, om du ønsker mer informasjon om mannen og hans diskografi.

Soul er visst litt i vinden igjen, og det er på tide. John Legends ”Get lifted” er bare enorm (har ikke hørt hans siste enda), og Amy Winehouse da! Her er det bare å tro på hypen, denne dama kan det. Sjekk ut CDen ”Back to black”, som flere aviser hadde blant de beste av 2006-utgivelsene. Når du først er i siget, skader det sikkert ikke å sjekke ut utgivelsene til Angie Stone heller. Det er mulig alt dette kalles neo-soul, men hvem bryr seg?

Her ser du James Brown, mens han enda var cool:

No comments: