Sunday, November 26, 2006

Pierre Bastien

Det var en spesiell konsert på StåOppJazzen i går kveld. Pierre Bastien stilte med spilledåser og mekanosett, som produserte tekno, elektronika, jazz osv. Oppå dette spilte Bastien selv trompeter (lett modifiserte), og små strengeinstrumenter, mens all mekanikken ble filmet og vist i stort format på veggen. Etter konserten ble han omringet av gutter som var fasinert av musikk og mekanikk. Bloggesjefen gikk nærmest over lik for å skaffe et signert eksemplar av en av de få CDene han solgte. Fikk tak i en selvsagt, med to nytegnete tannhjul på coveret!

Første del av konserten var det Colleen som stod for. Mest solo cello, men også gitar og klarinett, og bruk av loops. Colleen slet med lyden og lydutstyret, men det var en naiv fin stemning over det hele. Enda en signert CD fra henne, jada.

Lokalet var stappfullt, og det var vel ca 39,5 grader der. Og publikum? Stort sett veldig ungt, og veloppdragent. Det var såpass mange der, at bloggesjefen ikke trakk snittet nevneverdig opp. På StåOppJazzen lytter folk, og det er adskillig mindre tyting enn på andre konsertarenaer. Vi kan jo ta med en kommentar, som tross alt ble avlevert rett ved mitt høyre øre, under en cellosolo fra Colleen: "Eg tror det e bratsj hon spæller".

Hvem har lagt opp den geniale turnélista til Bastien i Norge? Den tar kaka:
November 22.................Tromsö
November 23.................Oslo
November 24.................Drammen
November 25.................Bergen
November 30.................Nötteroy
December 1...................Bodø
December 2...................Stavanger

No comments: