Sunday, November 19, 2006

Ordforord

Lørdag hadde jeg planer om å høre Gibrish på Ståoppjazz. Gibrish framfører visstnok hyllest til verdens eneste jazzmusiker fra Saturn, nemlig Sun Ra. Pga heftige lynnedslag, og mange strømbrudd ble det hjemmekveld med det nye bokmagasinet "Ordforord". Magasinet koster 79 kr, har 84 sider og mange kjente skribenter. I første nummer gis oppmerksomhet til flere av denne bloggens favoritter, som Ian Rankin og Kinky Friedman. Kjendisskribenter er Torgrim Eggen, Frode Gytten, Tom Skjeklesæther og Ragnar Hovland. Dessuten skriver Leif Ekle, Karl Otto Døvigen Ekle og Thor Ivar Ekle! Det ser ut som bladet foreløpig bare selges hos bokhandlere.

Torgrim Eggen skriver om moroklumpen Michel Houllebecq og H.P Lovecraft. Eggen gjør seg litt morsom på bekostning av to metal fans på toget, som namedropper masse artister mens de leser musikkblader, og plutselig sier en "Lovecraft - dem har jeg ikke hørt". Nå var det faktisk et ganske kjent band i 60-åra (fra Chicago?), som het HP Loveceraft etter forfatteren, så vi lar det stå 1-1 mellom Eggen og de kjekke metal gutta.

Soundtrack til lørdagen:Johnny Cash, Terje Rypdal, Holger Czukay, The Triffids, Nina Simone, Nikki Sudden/Dave Kusworth, Deathprod, Yma Sumac, Kids Like Us (jepp Steinar-rød vinyl ruler!), Noxagt, Gregory Isaacs, McCoy Tyner og Humcrush.

1 comment:

Anonymous said...

Fin blog! Det gleder redaksjonen i Ordforord stort at du har kunnet fylle en hjemmekveld med den første utgaven vår (i tillegg til et interessant soundtrack, da)!Vi tør også love at det kommer mer - ikke minst for folk med preferanser som dine (Rankin/Friedman ...).
Du har forøvrig nesten rett i at det bare er bokhandlere som har bladet foreløpig. Men; de største Narvesen-kioskene i de største byene har det også. Dessuten jobber vi nå aktivt for å få så mange slagssteder som mulig.
At det var tre mann med det noe odiøse etternavnet Ekle i den første utgaven, var selvsagt en ren tilfeldighet - og viser derfor at det ikke er så få av oss som mange tror ... :-)

Leif Ekle, påhitter og redaktør (!)