Saturday, November 18, 2006

Musikkbøker

I dag anbefales musikkbøker lest i løpet av høsten:

Joe Boyd: ”White bicycles. Making music in the 1960s.”
Producer Boyd forteller om livet i musikkverdenen, fra amerikansk blues til britisk folk. Knallbra, og lesbar selv om du ikke er stor fan av artistene. Joe Boyd har vært borti plateproduksjonen til Eric Clapton, Nick Drake, Sandy Denny, Fairport Convention, Pink Floyd og Incredible String Band (ja, det er greit - jeg innrømmer at jeg likte dem). I tillegg må vi nevne to berømte damer, nemlig Nico og nyoppdagede Vashti Bunyan!

Colin Harper: ”Dazzling Stranger. Bert Jansch and the British Folk and Blues revival”
Mest for Jansch - og folk fans. Vi har hatt mer om Bert Jansch tidligere i bloggen, og dette er tydeligvis gutten sin, som har vært gjennom mye fyll og fanteri. Jeg kjøpte en CD med Anne Briggs atter å ha lest boka. Hun framstår som en mytisk skikkelse, og fantastisk folk-singer. Hvordan har jeg gått glipp av denne dama?

Will Hodgkinson: ”Guitar man”
Musikkelskeren Will kjøper gitar, og lover å holde konsert i løpet av kort tid. Oppsøker mange gitarister underveis (bl.a. Bert Jansch og Johnny Marr), og sliter med å lære seg ”Anjii” av den lett mystiske Davey Graham (som bloggesjefen hørte i et kjellerlokale i London i 1979, tro det eller ei. Husker du det, Kjersti?). Drittmorsom bok, ikke bare for gitarfantaster.

Charles Mingus: ”Beneath the underdog”
Bassgiganten Mingus er både litterær, og temmelig drøy, om liv og musikk. Det er lite om selve musikken, konsertene, innspillingene i denne boka, mer om et heftig og vanskelig liv. Dette er den eneste av disse fire bøkene, som kanskje burde hatt en ”Parental advisory” sticker!

3 comments:

Anonymous said...

"Innrømme" at du likte Incredible String Band?
H

Svenn said...

Tror noen syns det er litt flaut

Anonymous said...

Hvem? Har du tlf-nummer?
H