Wednesday, November 01, 2006

KatterDet er noe med katter! Særlig den katten du kjenner best. Det slår meg også at veldig mange litterære helter har kontakt med katt. George P. Pelecanos og Kinky Friedman f.eks. har helter med katt, og James Lee Burke har katt med så klart (OG en trefota vaskebjørn). Heksen Nanny Oggs Greebo fra Discworld, er vel en av de verste. Den beste boka jeg har lest med katt som tema, handler vel ikke om katter i det hele tatt, men om en manglende katt, nemlig Georges Simenons "Katten". Ellers finnes altfor mye informasjon om katter i diktning og annen kultur på Wikipedia.

Vi får ta med at både Terry Pratchett og Doris Lessing har skrevet egne bøker om katter ("The unadulterated cat" og "Particularly cats").

Skal vi dra en Robert Wyatt kobling her, så blir den kanskje litt drøy. Han har laget en låt kalt "Instant pussy"

En av grunnene til at jeg lager akkurat denne posten, er at jeg vil hylle min gode venn Pjusken, med å være første vesen avbildet i bloggen. Han har en eneste ulempe, og det er at han kan finne på å ta for seg av noen av mine andre favorittskapninger, nemlig fuglene. Et par ganger har Pjusken vært alene i hus med forvillete småfugler. I ett av tilfellene kom en telefon fra en yngre versjon av Lisa, som har fotografert Pjusken for meg:"Pappa, pappa, det er et nebb på rommet mitt!"

No comments: