Thursday, November 02, 2006

Howdy!

Liker du køntri, katter og krim? Tåler du trynet på folk som har som prinsipp å røke sigarer hele tiden? Da kan Kinky Friedman være en mann for deg. Han har besøkt denne bloggen før, og han dukker stadig oftere opp i media for tiden, siden han nok en gang stiller opp i guvernørvalg i Texas, under mottoet ”Why the hell not?”. Det politiske programmet er temmelig broket, for å si det mildt, og det er kanskje ikke merkelig om noen skulle tro han bare tuller. Han vil i allefall jobbe for at lærerne skal opp i lønn og anseelse, og uttrykket ”deskjockeys” for lærere, er jo flott. Ellers så beskriver han seg slik i Globe and Mail Weekend (7/10): ”I am 61 years old, too young for Medicare and too old for women to care.. I have no political experience, none”.

Mannen har skrevet 18 krimromaner, de fleste med seg selv i hovedrollen. De 6 første er samlet i ”The Kinky Friedman Crime Club” og ”More Kinky Friedman”, og etter disse vet man om man har fått nok. Det er mye det samme det går i, men moro er det lell når outrerte venner beskrives, og Kinkster til stadighet prater med katten, drikker Jameson og fyrer opp espressomaskinen.

Kinky har opptrådt i Bergen et par ganger (på Garage), og stilt til boksignering på Norli. Jeg er den heldige eier av et Kinky Friedman lykkeplekter, og har fått signert bøker og plater, med bl.a denne hilsenen ”May the best of your past, be the worst of your future”. Ikke rart det går på skinner.

Under siste besøk i Bergen gikk brannalarmen på hotellet, etter at Kinky hadde fyrt opp sigaren nok en gang. Man trenger ikke være en stor fan for å glise fett når 100 voksne mennesker står i en mørk rockeklubb og synger allsang til den berømte nesebussefant-sangen ”Old Ben Lucas” (--”and he picked and he picked, till it made you sick--”).

3 comments:

Svenn said...

Og lørdag kommer BT på banen, med en presentasjon. Husk hvor du leste det først.

Anonymous said...

Utan at eg kunne sjå at dei refererte denne bloggen som kjelde.. :-) Ane

Svenn said...

Der har du den 4. statsmakt. Ingen ære! Nå må det for skam skyld nevnes at Kinkys spiss-formuleringer blir resyklert i litt for stor grad, både av han selv og andre, så jeg vet ikke om jeg egentlig har opphavsretten ;-) Han er kanskje litt fange av sine egne vittigheter?