Wednesday, November 22, 2006

Funker funk for fine fruer fra Frogner?

Hvordan var det nå igjen, har alle folkeslag lov å spille allslags musikk? I Charles Mingus' selvbiografi ("Beneath the underdog") sukker Mingus over at hvite tar over musikken han elsker, hvorfor skal egentlig hvite folk spille jazz? Må de det? På 60-tallet (og sikkert 70-tallet og) gikk diskusjonen høyt om hvite burde synge blues. Bleikfisene hadde jo aldri plukka bomull. Bonzo Dog Band hadde selvsagt sin vri på den saken også, med sangen "Can the blue men sing the whites?"

Og hva med Hip Hop, er det kult nok med bergenssvung på teksten (S-rockar, P-rockar, E-rockar, T-rockar, A-rockar osv)? Spetakkel rockar de, men av en eller annen grunn husker jeg nå Hare Krishna folket i sine oransje kledebon og små bjeller, dansende og smilende på Torgallmenningen. En kamerat kom med en tørr kommentar: "Det blir liksom ikke helt det samme med Krishna på Sotra-dialekt".

Funk har jeg ikke helt fot for, men jeg syns tittelen på denne posten ble så fin at vi tar det med. Nei nå spiller vi litt James Brown, "it's a man's, man's world", sikkert. Bloggesjefen mener: alle rocker som de selv vil.

4 comments:

Anonymous said...

Var vi på same borgarlege konfirmasjon i G-hallen med Spetakkel som rappa i veg om broren som tok livet av seg? For meg er det eit døme på ein gong der dei ikkje burde rocke som dei ville... Pga det veldig blanda publikummet med dei veldig blanda erfaringane som sat i salen. Ane

Svenn said...

Jepp. Jeg heiet på Spetakkel. Det ville jo aldri falt meg inn, men noen av mine bekjente ville nok sagt "blås i bestemor". Den første konfen min i Grieghallen hadde Kaisers Orchestra, den gang kalt "Gnom". Det var så bra atte.

perkn said...

I was there! Begge gangene.(Æ veit itj, æ).

Anonymous said...

Det var ikkje bestemor sine øre eg tenkte på, men heller dei familiane der eit anna barn hadde teke livet sitt. Så skulle dei bli mint så ekstra hardt på det, på dette som skulle vere konfirmanten sin dag. Ane