Saturday, October 14, 2006

Tunfiskpizza

Hurra, det er lørdag og pizzadag! I dag tar vi en litt annerledes en, og har tunfisk på.

Lag en pizzabunn. I oppskriften til denne pizzaen står det at den skal være litt løs, og heve minst to timer. Det gjør du som du vil med selvsagt. (Pizzabunn lages av ca 2dl vann, ca 5dl hvetemel, en god dash olivenolje, 1/2 pk gjær, salt)

Når deigen er hevd og kjevla ut legger du på:
3 tomater (eller 2 eller 4), 1 box tunfisk, masse hvitløk (i oppskriften bare 2 fedd), masse fersk chili (på eget ansvar), timian eller oregano eller nåkke, salt (og nykvernet pepper står det i oppskriften - kommer an på chilien spør du meg)og olivenolje i den rekkefølgen! Oppå strør du ihht oppskriften litt mozarella (det blir ganske godt med mye mozarella - eller annen ost - også!).

Jeg pleier å splætte olivenolje oppå deigen før jeg begynner å dandere, og enda mer splættes oppå det hele igjen. Personlig er jeg tilhenger av litt (!) grovt mel i pizzadeig også.

Og så kommer kluet med denne pizzaen: den skal inn nederst i ovnen på 275 grader! Så steker du i 10 minutter. Til slutt gir du den et kort sjokk øverst i ovnen under grillelementet! På dette stadiet må du ikke ta telefonen eller gå på do, da må du begynne helt på nytt igjen. Dere som ikke har grillelement i ovnen er sikkert OK mennesker også, prøv med vanlig varme.

Den såkalte oppskriften jeg henviser til er en utskrift av en mail fra en eller annen dame (og kollega av min kone), som heter Hilde, så tenk på henne.
Mozarella kalles også "bøffelost". I et engelsk komiprogram på TV, der de fleipa med matprogrammer, stod det i rulleteksten etter programmet: "Ingen bøfler ble drept eller skadet i forbindelse med dette programmet"!

1 comment:

Anonymous said...

Deilig med tunfiskpizza, det blei det her og i dag (inspirert av deg), men vi lagar botn av ein pakke "dansk rugbrød"-mjøl, så blir det sprøtt og grovt. Og så lagar vi ein vanleg lys til barna.