Tuesday, October 10, 2006

Bert Jansch

I dag slår jeg et slag for en gammel helt, som ser ut til å kunne bli hip (neppe!). Gitaristen og sangeren Bert Jansch har kommet med ny CD kalt ”Black Swan”. Det er en fin utgivelse (et par slappe låter tåles) med besøk av folk som Beth Orton og freakfolkeren Devendra Banhart. Jansch har utgitt plater siden 60-tallet, og var viten kjent i folkrockbandet Pentangle, sammen med bl.a. Danny Thompson og John Renbourn.
Bert Jansch er en typisk musikerfavoritt, som trekkes fram som idol av folk som Johnny Marr fra Smiths, og Neil Young. Det hevdes med styrke at han må oppleves, om man får sjangsen til et konsertbesøk. Forvent ikke noe stand-up show, dette er gutten sin som setter seg ned og spiller og synger, vær så god! Bloggesjefen her så han live på Studentsenteret i Bergen i 1975!

Mine gode venner hos Amazon har også sendt meg Colin Harpers bok ”Dazzling Stranger: Bert Jansch and the British Folk and Blues Revival”. Kjekke folk!

2 comments:

Mark von Spark said...

Hmmm, er dette en 0,5. gangs purring? Flaks at jeg la den i sjefens returkasse i ettermiddag... Veien er jo som kjent ikke lang til 3. gangs. Tusen takk for lånet! Har ikke fått hørt den enda da, men den ligger lagelig til for lytt i poden.

Strange Duck vs Black Swan?

Svenn said...

Oj, det var intern fuglehumor, men den passerer helt fint i anledning 60 års dagen :-).Her får alle pippe med sitt eget nebb.
Og både Nina Simone og The Triffids har album kalt Black Swan også!