Thursday, August 31, 2006

Gasskraft

Høsten kommer, det er bare sånn det er. Lavtrykk og basilusker står nå i kø, og det er tid for kraftkost med linser og bønner.

SALAT MED TUNFISK (ikke så kraftig egentlig)
Kjøp "butter beans" hos "en av våre nye landsmenn". Jeg aner ikke om det heter smørbønner på norsk. Legg i vann over natta, og kok kjempelenge med litt salt i nytt vann. Det finnes sikkert bokser med ferdigkokte også. Bland et par never bønner med en boks tunfisk (hell av vann eller olje). Klem over litt sitron, og bland i et par oppskårne vårløk. Denne er tyvlånt og juksa til fra Nigella Lawson's "How to eat", så du kan trygt snike deg ned i silkepysjen om natta for å småspise.

RØD LINSESUPPE
2 dl røde linser, 2 løk, 1l vann, 1 boks knuste tomater, minst 3 fedd hvitløk 2 grønnsakbuljongterninger, og så mye rød chili som du tør (de lange på RIMI/REMA er snille og gir vanligvis ikke brannskader).
Surr løk og hvitløk i litt smør eller olje. Ha oppi alt det andre og kok i en halv times tid. Små røde linser skal ikke bløtlegges og forkokes. (Jeg hiver gjerne oppi litt gulrøtter og selleri også).
Denne oppskriften har min kone fått av en som heter Bjørg. Jeg aner ikke om Bjørg bruker silkepysj.

Bønner og lignende mat forbindes ofte med en uheldig gassutvikling, og kan være energiskapende på så mange måter. Dette kan høres på Captain Beefheart's "Trout Mask Replica": "Rocket Morton, what do you run on? I run on beans, laser beans"

No comments: