Friday, August 25, 2006

Blåbæris

Etter mange utenomblogglige henvendelser (helt fra hovedstaden også!) av typen: Svenn, hvor blir det av oppskriften på blåbæris, og har du noen gode tips til bruk av linser og bønner, kommer her bloggens første matspalte (oppskrift lånt og tilpasset fra Tine meierier).
Pisk 5 dl kremfløte. Pisk eggedosis av 4 eggeplommer og 4ss sukker. Bland dette sammen med 2 dl blåbærsyltetøy. Sett i fryser og rør rundt minst 4 ganger i løpet av de første 2 timene (det er alt jeg gidder i allefall). La stå i minst 1/2 time i kjøleskap før servering, den er best litt myk.
Har du ikke syltetøy, men fryseren full av bær - så kan du bare kjøre tinte bær og halve vekta med sukker i kjøkkenmaskina (1kg bær - 1/2 kg sukker). Jeg kjører også syltetøyet i kjøkkenmaskina for å knuse bæra mest mulig, de er ikke gode når de er steinharde. Godt med jordbærsyltetøy også i grunnen, om du er redd for hoggorm og ikke tør gå i skogen.

4 comments:

Mark von Spark said...

Skummel oppskrift...
Glad jeg har kvittet meg med kjøretøyet mitt og tatt frem sykkelen igjen. Skal man imponere damene er nok homemade iskrem tingen! Men da bør man kanskje (for begges del?) ta dem med på spasertur på Fløyen etterpå - opp og ned et par ganger kanskje..? Fint påskudd for måneskinnstur da!

Takk.

Svenn said...

Ta iskremen ut av fryseren, og legg isboksen i sekken. Ta med damen på Fløyen. Om dere er ikke bruker altfor lang tid skulle isen bli perfekt omkring Skomakerdiket. Nok å ha med en skje?

Svenn said...

NB. jeg har allerede fått beskjed om at dette ikke var lurt (ikke fra von Spark selvfølgelig). Isen var smeltet ved ankomst Skomakerdiket, og damen syns det var SÅ banalt med en skje. Beklager.

Mark von Spark said...

Fillern. Hadde planen for helgen i boks - bokstavelig talt. Jaja, ikke så mye å gjøre med det nå. Det kan ikke ha vært en sølvskje han hadde i munnen stakkaren du sendte ut i felten da... Uansett. Takk for advarselen. I scream, you scream, we all scream for ice cream! Thank you, good night.